• Zielgruppen
  • Suche
 

PRVI SASTANAK PEARLS PARTNERA

Prvi PEARLS sastanak održan je u Berlinu, Njemačka, od 5. do 6. lipnja 2015. Organizirala ga je Humanistička udruga i vodila Meike Jens iz Sveučilišta Leibniz u Hannoveru.

Sudjelovali su predstavnici svih devet partnerskih institucija, koji su pripremili izvrsne prezentacije o vlastitim organizacijama. Razgovaralo se o planu rada PEARLS-a i individualnim odgovornostima partnera te o financijskim i administrativnim pitanjima. Ponekad su se provodile aktivnosti zagrijavanja, tako da su se partneri mogli bolje međusobno upoznati u neformalnom okruženju.

Razgovaralo se i o strategijama diseminacije i evaluacije.

Zbog završnica Lige prvaka, projektna skupina nije mogla posjetiti spomenik za oko 500 000 Sinti i Roma poginulih tijekom njemačkog nacionalsocijalizma. Umjesto toga, Ionut Stan sljedećeg je dana spontano održao kratko predavanje o Romima u Europi. Informacije su bile vrlo vrijedne, posebice zato što su romski učenici i njihovi roditelji jedna od glavnih ciljanih skupina projekta PEARLS. Susret je završio opuštenim zborskim festivalom u okrugu Schöneberg u Berlinu.