• Zielgruppen
  • Suche
 

Első PEARLS Partner Találkozó

A PEARLS kick-off találkozóra 2015. június 5-6-án került sor Berlinben. A találkozót a Humanista Szövetség szervezte és a hannoveri Leibniz Egyetem tanára, Meike Jens vezette le.

A projekt összes (mind a kilenc) partnerintézménye képviselte magát a találkozón, a kollégák nagyszerű power point bemutatókat készítettek saját intézményeikről. Megvitatták a PEARLS munkatervet, a partnerek egyéni felelősségét, valamint a pénzügyi és adminisztratív kérdéseket. Időnként bemelegítő tevékenységekre is sor került, így a partnereknek lehetőségük nyílt egymás megismerésére közvetlenebb környezetben is.

A disszeminációs és értékelési stratégiákat is megvitatták és finomították.

A Bajnokok Ligája döntő miatt a csoport nem tudott ellátogatni ahhoz az emlékműhöz, amelyet a német nemzetszocializmus alatt meggyilkolt 500.000 sinti és roma ember tiszteletére állítottak. Ehelyett Ionut Stan másnap egy spontán rövid előadást tartott az európában élő romákról. Ez rendkívül hasznos volt, főként mert a roma tanulók és a szüleik a PEARLS projekt egyik célcsoportja. A találkozó egy laza kórusfesztivállal zárult a berlini Schöneberg negyedben.