• Zielgruppen
  • Suche
 

Harmadik PEARLS Partner Találkozó

Hüseyin Özcan

A harmadik PEARLS találkozót 2016. október 16-19-ig a törökországi Edirnében tartottuk. Edirne (Drinápoly) a Marmara régióban fekszik, Görögországtól a Marica folyó választja el.

Hüseyin Özcan az edirnei Országos Oktatási Igazgatóságtól üdvözölte a PEARLS konzorciumot. Megemlítette az Edirne oktatási szektorában elért eredményeket és aggodalmát fejezte ki az Európában növekvő iszlamofóbia és a török kormányra való neheztelés ellen. Aydin Karaca, a Mustafa Necati iskola igazgatója is üdvözölt minket. A megnyitó ünnepségről fotók is készültek, a következő napon pedig számos újság számolt be az eseményről - a török PEARLS partnerek sajtóközleményeinek köszönhetően.

Török PEARLS partnerek

A találkozók során a partnerek bemutatták a tanárképző modulok tanfolyamainak eredményeit, kis csoportokban megbeszélték a legutóbbi változásokat, így a végleges verziók 2016. november 30-án készülnek el. Ezt követően kerül sor a fordításra, a tördelésre és a nyomtatásra.

A nemzetközi tanárképzés Budapesten lesz, 2017 áprilisában. Eddig 13 horvát és német résztvevő jelentkezését fogadtuk. A török és román partnerek folyamatosan keresik a lehetőséget, a pénzügyi forrásokat tanáraiknak, potenciális résztvevőiknek. Egy egész napos munkát (bemutatások, csapatmunka) követően Claudia Casariu bemutatta a Pascaniban (Románia) élő romák helyzetét. A film lenyűgözte a partnerség tagjait, s eldöntöttük, hogy a filmet a nemzetközi tanárképzés részévé tesszük.

Claudia Casariu filmje

Török partnereink egy nagyon szép szabadidős programot szerveztek. Meglátogattuk a csodálatosan felújított edirnei zsinagógát, a híres Selimiye mecsetet és a bazárt. A program csúcspontja partneriskolánk, a Mustafa Necati meglátogatása volt. Az itt tanuló gyerekek nagy része roma. Egy brilliáns ütős performansszal fogadtak minket.

A Mustafa Necati iskola ütősei
A PEARLS csapat a Selimiye mecset látogatását követően