• Zielgruppen
  • Suche
 

Partenerii proiectului

Leibniz University Hannover, Germany

Institute for Civic Education (IDD)

Prof. Dr. Dirk Lange

Coordonatorul proiectului este Institutul de Educație Civică Leibniz Hanovra din Germania. Universitatea a fost construită în anul 1831, iar astăzi are 21,000 de studenți și 4,700 de angajați. “Didactics of Democracy“ analizează rolul științific al democrației în procesul de învațare, studenții care vor deveni profesori de educație civica fiind pregătiți aici, aceștia având la dispoziție un set variat de instrumente educaționale și  materiale de învățământ.

Humanistic Association Germany, section Lebenskunde

Sandra Moßner și Bernhard Stolz

Scopul asociației este de a promova umanismul si umanitatea pe o bază seculară. In Berlin-Brandenburg filiala HVD are 1200 de angajati.

Scopul activității noastre :

-Consiliere axată pe mediul de învățare

-Colaborare cu 25 de gradinite din Berlin

-Predarea subiectului “Lebenskunde”(similar eticii) in scoli primare din Berlin

Departamentul de formare continua al profesorilor din cadrul Asociatiei Umaniste din Germania (HVD), sectiunea Berlin, este implicat în numeroase rețele și proiecte europene pe tema migrațiilor. Prin predarea disciplinei de studiu “Lebenskunde”, care tratează aspecte etice și morale din domeniul învățământului, abordate dintr-o perspectivă non-religioasă, am implicat 50,000 de elevi din Berlin si Brandenburg. Convenția pentru Drepturile Omului a Națiunilor Unite reprezintă  pentru  noi un ghid,  anti-discriminarea reprezentând, de asemenea un subiect important, atât în  predarea noastră, cât și în pregătirea profesorilor la nivel național și internațional, fiind organizat un curs de formare profesională, Erasmus KA1 în Afacan/Turkey .

 

Fundatia Artemisszió, Ungaria

Erzsébet Csáky si  ZsuzsannaKomjáthy

Artemisszió este un ONG, înființat în anul 1998, cu 17 angajați, având drept scop încurajarea dialogului social între diverse grupuri, diferite din punct de vedere cultural și social. Avem 3 sectoare principale de activitate: integrarea grupurilor marginalizate, pregătirea adulților și elaborarea unor programe școlare.

Activitățile noastre sunt organizate la nivel internațional: avem o rețea largă de parteneri în Budapesta, organizăm activități în zonele dezavantajate datorită sărăciei din Ungaria, colaborăm cu alte ONG-uri atât din țări europene, cât și non –europene (ex: Brazilia ,Columbia, Sierra Leone). Fundația este membră a Hungarian Hub a rețelei europene de migrație, membră a fundatiei Anna Lindh și de asemenea, membră a platformei naționale NGDO.

Losconi primary school, Hungary

Piroska Czifrik and Tímea Kiss

Scoala este localizata in districtul 8 din Budapesta, având 550 de elevi iar majoritatea provin din medii dezavantajate din punct de vedere social-economic ,în special din comunități rrome. Profesorii de la Scoala Losonci caută în mod constant noi metode prin care să-și susțină și să-și ajute elevii, stabilind legături cu diferite instituții civice: fundații, asociații sportive, muzee, etc.

Atmosfera de lucru în colectiv este una foarte plăcută și crează condiții bune pentru a fi rezolvate problemele elevilor. Mai mult de atât, predatul în echipă este organizat pentru clasele 1-4, metodă adoptată și în cadrul proiectului PEARLS, pentru dezvoltarea pregătiriii profesorilor.

Tekirdağ Romans Aid and Solidarity Association, Turkey

Necmi Gündüz and Semih Marangoz

Asociatia noastra a fost fondata in 2010 si este situate in coasta de nord a marii Marmara.Orasul (150,000 de locuitori ) are 2 cartiere locuite de comunitatea rroma ,iar aceste cartiere au devinit locuri unde oamenii sufera de saracie ,avand ca probleme cruciale ,rata scazuta de frecventare a scolii si abandonul scolar timpuriu .Asociatia noastra are ca scop dezvoltarea unei retele intre comunitatea rroma ,institutii publice si comunitatea non-rroma ,avand ca principal obiectiv imbunatatirea situatiei educationale din cadrul comunitatii rrome .

 

Mustafa Necati Primary School, Turkey

Özlem Oktay

Școala noastră are 150 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, majoritatea provenind din comunitatea rroma. Avem, de asemenea și elevi cu disabilități, care sunt ajutați, însă acest ajutor nu este comparabil cu standardele vest europene. Școala Mustafa este situată la doar 2 km de granița cu Grecia, în regiunea marii Marmara. Doar 5% dintre părinți au un loc de muncă stabil, ceilalți au locuri de muncă ocazionale sau depind de un mic ajutor din partea statului, iar acest aspect afectează foarte mult performanța școlară a elevilor.

Pentru a îmbunătăți aceasta situatie, organizăm activități extracurriculare, precum dansul  sau teatrul. În calitate de partener PEARLS ne vom extinde ofertele și mai mult de atât, colaborăm cu liceul științific Edirne, care are 382 de elevi (între 14-18 ani)  și 34 de profesori. Pe durata derulării proiectului PEARLS ne dorim să colaborăm cu mai multe instituții și în felul acesta să consolidăm o rețea prin care să ne ajutăm elevii.

Association „Gipsy Eye“, Romania

Ionut Stan

Gipsy Eye este o organizație non-profit formată din membri proveniți din diferite grupuri sociale, universități, licee din comunitatea rroma. Motto-ul nostru este “vezi dincolo de prejudecăți”. Gipsy Eye și-a început activitatea ca un grup non-formal, în 2007, la inițiativa a 6 studenți de etnie rromă și a devenit în 2008 ONG.

Gipsy Eye este situat în Iași, în nord –estul României, o zonă mai puțin dezvoltată a țării. Cu toate acestea, Iași joacă un rol important în viața economică și culturală a României (Iași reprezintă al treilea centru universitar, după București și Cluj) și 5% din membrii comunității Rroma locuiesc aici. Noi ne dorim să combatem prejudecățile împotriva comunității rrome prin urmatoarele metode:

- Sustinem copiii rromi să aibă parte de egalitate de șanse în ceea ce priveste accesul la educație

- Prevenim abandonul școlar al elevilor rromi prin pregatirea profesorilor

- Încurajăm fetele de etnie rromă să devină modele pentru ceilalți tineri și să se implice  

 în proiecte.

- Îmbunătățim identitatea rroma pentru tinerii rromi, oferindu-le cunoștințe despre cultura și istoria comunității Rroma

 

Scoala Gimnaziala Cozmesti, Romania

Angela Casariu

Școala Cozmești este situată în estul României, în regiunea Moldova, având în jur de  300 elevi, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani.  Elevii provin din diferite medii sociale,  în general considerate dezavantajate. Școala este împărțită pe mai multe nivele: școala pregatitoare, școala primară și gimnaziu, este bine echipată (video-proiectoare, laptop-uri, mobilier nou și material modern de predare), o grădiniță modernă apartinând de școala noastră, de asemenea.

Ca urmare a impactului proiectului PEARLS consiliul școlar și-a propus să extindă implicarea copiilor dezavantajați în proiecte și parteneriate menite să prevină abandonul școlar timpuriu, în special din rândurile comunitații rroma. Doi dintre profesorii școlii provin din comunitatea rromă, fapt ce reprezintă un avantaj enorm pentru interacțiunea cu părinții și copiii de etnie rromă.

Education and Teacher Training Agency, Croatia

Nevenka Lončarić-Jelačić

Agentia de Educație și pregătire a Profesorilor (ETTA) este o instituție publică responsabilă pentru consilierea și formarea profesională a profesorilor din Croatia. Angajații ETTA reprezintă un număr de 110 consultanți seniori care lucrează în sediul central din Zagreb. Pe lângă sprijinul professional acordat agajaților din domeniul educației, sfera noastră de activitate cuprinde :

 - educația cetățenilor croați din afara granițelor și educația strainilor stabiliți în Croația

 - implementarea unui curriculum național, monitorizarea modului în care sunt 

 - implementate standardele naționale educaționale croate ca parte a curriculumului  

  național.

Coordonatorul proiectului

Gottfried Wilhelm Leibniz University Hannover


Faculty of Philosophy


Institute for Civic Education (IDD)

Prof. Dr. Dirk Lange

Schloßwender Straße 1


30159 Hannover Germany